3e Symposium Online Begeleiding in het Onderwijs

Eigenaarschap in het digitale tijdperk: van docent naar de student

Het symposium

Pluform organiseert samen met Fontys Educational Designers en eCollegePro op 24 november 2017 het derde symposium Online begeleiding in het onderwijs met als onderwerp: “Eigenaarschap van leren in het digitale tijdperk: van docent naar student”. Dit symposium is gratis voor onderwijsprofessionals!

Door de mogelijkheid om 24/7 online te zijn verandert de manier van leren. Studenten bepalen steeds vaker waar, wanneer, en hoe ze bezig zijn met de leerstof. Hierdoor is het onderwijs aan het veranderen naar een meer gepersonaliseerde en vraaggestuurde vorm. Het eigenaarschap van leren verschuift hierbij van onderwijsinstelling en docent naar de individuele student.

Bent u benieuwd wat dit betekent voor het design van onderwijs, het onderwijsproces en de onderwijsprofessional? En wilt u worden geïnspireerd over de mogelijkheden die dit veranderende tijdperk biedt, o.a. op het gebied van online begeleiding? Meld u dan via onderstaande knop aan voor het symposium!

Voor wie?

Dit symposium is interessant voor stage- en studiebegeleiders, docenten, mentoren, tutoren, onderwijsvernieuwers en alle onderwijsprofessionals die geïnteresseerd zijn in de kansen die online begeleiding biedt.

Het programma

Het symposium vindt plaats in Eindhoven en wordt om 14:30 geopend met twee keynotes. Onno Hansen-Staszyński verzorgt de eerste keynote, genaamd Digitaal communiceren met studenten: Hoe en waarom? De tweede keynote, door Jochem Goedhals, gaat over Wat is leren? En hoe kun je jezelf als docent dienstbaar opstellen? 

Na de keynotes volgt een zestal inspiratiesessies van Fontys, eCollegePro, Saxion, HvA, Pluform en DaVinci College. We sluiten af met een borrel. Hier vind je meer informatie over het programma en de sprekers.

Over de organisatoren

eCollegePro biedt scholingsmogelijkheden, ICT-middelen, curriculum advies en implementatiebegeleiding voor onderwijsprofessionals die (beter) willen aansluiten op de belevingswereld van de huidige online generatie.

Fontys Educational Designers (FED) geloven dat onderwijsvernieuwing begint aan de ontwerptafel. Daarom ondersteunen zij iedereen die veranderingen wil doorvoeren in zijn eigen onderwijs.

Pluform is een professionele tool om het natuurlijke leer- en ontwikkelproces te ondersteunen. De afgelopen jaren zetten steeds meer scholen en docenten online begeleiding en e-coaching via Pluform in als hulpmiddel om nog betere resultaten te behalen met hun studenten.

Fontys is  één van de grootste hoger onderwijsinstellingen van Nederland met een onderwijsaanbod in bijna alle sectoren. Naast onderwijs legt Fontys zich met 39 lectoraten toe op onderzoek, kennisinnovatie en contractactiviteiten.