De Algemene Verordening Gegevensbescherming

De Algemene Verordening Gegevensbescherming, afgekort de AVG en in Europees verband de GDPR genoemd, is de nieuwe wet- en regelgeving omtrent bescherming van persoonsgegevens. Er komt een uitbreiding van de privacyrechten van mensen van wie persoonsgegevens wordt verzameld. Daarnaast krijgen organisaties die persoonsgegevens verwerken meer verantwoordelijkheden.

Psychologen verwerken persoonsgegevens en moeten voldoen aan de AVG. Dan zijn er een hoop dingen om aan te denken. Gaan de gegevens van jouw cliënten bijvoorbeeld naar derde partijen zoals Dropbox of Hotmail? Houd jij een verwerkingsregister bij? En heb jij een beeld van de risico’s die jouw gegevensverwerking met zich meebrengen? Over het algemeen geldt dat je niet zomaar voldoet aan de AVG. Pluform helpt je daar graag bij.

Pluform helpt jou te voldoen aan de AVG

De papieren in orde

Waar haal je de tijd vandaan om alle registers, reglementen en andere documenten te maken om aan de AVG te voldoen? Geen zorgen, wij maken de papieren in orde. Zo krijg jij een verwerkersovereenkomst van ons opgestuurd. Ook zetten wij ons privacybeleid, -reglement en informatiebeveiligingsbeleid in onze beveiligde omgeving zodat ze door jou en jouw cliënten gemakkelijk geraadpleegd kunnen worden. Daarnaast houden wij je op de hoogte van veranderingen of overeenkomsten die nog getekend moeten worden, bijvoorbeeld als er een wetswijziging plaatsvindt. De gratis AVG-checker van Pluform helpt je daarnaast op weg met een to-do lijst van de acties die jouw organisatie nog moet ondernemen om te voldoen aan de AVG.

Cliëntdossierpagina

Daarnaast krijg je er ook een persoonlijke cliëntdossierpagina bij voor elke cliënt. Hierin kun je sessieverslagen maken en bijhouden hoeveel tijd je in elk traject stopt. Hierdoor heb je alles overzichtelijk op één plek en kun je vertrouwen op de beveiligingsmaatregelen die door Pluform worden genomen. Door jouw cliëntgegevens enkel en alleen in Pluform te hebben, voldoet jouw organisatie gemakkelijker aan de AVG.

Sterke databeveiliging

Pluform bevat verschillende beveiligingsfuncties die speciaal zijn ontworpen om de gegevens van jouw cliënten veilig, beschermd en in hun eigen beheer te houden.

Gegevens achter slot en grendel

Vertrouwelijke informatie wordt versleuteld verzonden. Dat kun je zien aan het (groene) slotje in je adresbalk. Dit betekent dat, stel je voor dat iemand de gegevens onderschept, deze persoon de gegevens niet kan inzien omdat ze onleesbaar zijn zonder de sleutel.

Beveiligde gebruikersprofielen

Gebruikers hebben alleen toegang tot hun profielen na inloggen met hun e-mailadres en een wachtwoord. Wachtwoorden hebben tenminste 8 tekens, een nummer en een hoofdletter. We verzenden geen wachtwoorden per e-mail. Wachtwoorden worden versleuteld opgeslagen in de database.

Extra beveiliging met 2-wegverificatie

Deze functionaliteit geeft jouw account een extra beveiliging. Na het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord krijg je via sms een verificatiecode op je mobiele telefoon. Pas na het invullen van deze verificatiecode heb je toegang tot jouw beveiligde Pluform-omgeving.

Big brother is not watching you

Binnen Pluform worden geen programma’s gebruikt om gegevens van gebruikers te delen met marketeers of advertentieverkopers.

Sterk privacybeleid

We hebben allerlei regels om de veiligheid van de gegevens te garanderen. Zo hebben we vastgelegd welke medewerkers onder welke voorwaarden toegang hebben tot klantgegevens, hoe lang gegevens worden bewaard en hoe mensen hun gegevens kunnen (laten) verwijderen. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Gecertificeerde partners

Pluform werkt samen met organisaties die dezelfde beveiligingsstandaarden als wij erop nahouden. Voor het bewaren en beveiligen van persoonsgegevens werkt Pluform enkel samen met partijen die officiële certificaten hebben voor kwaliteitsmanagement (ISO 9001) informatiebeveiliging (ISO 27001 en specifiek voor de zorgsector: NEN 7510).

Check, check, dubbel check!

Met een gerust hart aan de slag? Zorg dat je klaar bent voor de AVG wet- en regelgeving. Doorloop de volgende stappen:

Maak een account aan bij Pluform. Je kunt Pluform geheel gratis en vrijblijvend uitproberen. Heb je reeds een account bij Pluform? Dan ben je al goed op weg!
Zet al jouw cliëntgegevens op de cliëntdossierpagina in jouw beveiligde omgeving van Pluform. Hierdoor staan alle voor de AVG relevante persoonsgegevens in Pluform en kun je vertrouwen op de veiligheid van het platform.
Doe de AVG-checker en ontdek of jouw organisatie voldoet aan de AVG. De AVG-checker geeft jou een overzichtelijk lijstje met de noodzakelijke acties die je nog moet ondernemen.
Je kunt nu jouw cliënten geruststellen, want jij bent helemaal klaar voor de AVG!