Coach online

We hebben een druk leven waarin we te maken krijgen met alledaagse en niet alledaagse problemen. Hoe we daar mee om gaan bepaalt voor een belangrijk deel ons gevoel van geluk. Soms doen problemen zich voor waar u zelf niet uit komt of die u niet zelf kunt oplossen. Gelukkig zijn er mensen die ons hier bij kunnen helpen. We kennen ze allemaal wel: van loopnbaanadviseurs tot psychologen, docenten of studieadviseurs. Een coaching traject kan u helpen om de dingen weer helder te zien, uw gedrag aan te passen of nieuwe mogelijkheden aan te gaan. Echter is een coaching traject vaak een tijdrovende en meestal ook dure aangelegenheid. Pluform vond dat dit met de mogelijkheden van nu best opgelost kon worden. We ontwikkelden daarom een e-coaching platform. Met de gewenste resultaten, maar de middelen van nu. De coach online. Dat is het idee. Wat onze software voor hulplener en cliënt te bieden heeft? We vertellen u er graag meer over.

Pluform: op zoek naar nieuwe wegen

Een behandeltraject draait altijd om de cliënt. Om deze optimaal te kunnen helpen moet er een plan op maat worden opgesteld en is regelmatig, intensief contact vereist. Hoe vertaalt u dat naar een nieuwe manier die tijdbesparend is, maar toch effectief en persoonlijk kan worden ingestoken? Daar boog Pluform zich samen met een aantal internetexperts, psychologen en gedragswetenschappers zich over. Uit jarenlang onderzoek volgden een uniek gedragsmodel en een daarbij aansluitende methodiek. De uitkomst: een online platform die de online coach optimaal ondersteunt en tevens perfect aansluit op de manier waarop de individuele cliënt zich ontwikkelt en leert. Door uitgebreide modules die handmatig kunnen worden aangepast en toegevoegd blijft het voortgangsproces overzichtelijk voor beide partijen. Met alles wat u als begeleider nodig heeft en alle functies die uw cliënt wenst. Dat kan er als volgt uit zien:

 • De digitale dialoog is mogelijk via onze chatfunctie, en binnenkort ook onze videofunctie. Gesprekken kunnen individueel, maar eventueel ook in groepsverband worden gevoerd. Dankzij deze fraai vormgegeven functionaliteit wordt het dialoog niet alleen overzichtelijk weergegeven, maar voelt de communicatie ook persoonlijk en vertrouwd.
 • Pluform functionaliteiten bieden de mogelijkheid tot het opzetten van een individueel leertraject. Alle inhoud wordt hier opgeslagen: van oefeningen tot leerdoelen, video’s tot gesprekken.
 • Altijd en overal bereikbaar bent u met onze extra SMS-functie. Niet alleen is communicatie 24/7 mogelijk via zowel desktop, telefoon als tablet, maar u kunt nu uw cliënt ook net dat beetje extra ondersteuning bieden als de situatie daar om vraagt.
 • Dankzij de bibliotheek creëert u een grote bron van informatie voor al uw cliënten, die hier op eigen initiatief mee aan de slag kunnen.
 • Uiteraard gebeurt dit alles in een professionele en zeer goed beveiligde omgeving. Uw gegevens en die van de cliënt zijn altijd goed beschermd.

Voordelen van de online coach

Reist u vaak naar cliënten toe of andersom? Dan kunt u met de online coach een hoop tijd besparen. Bovendien heeft u nu snel en overzichtelijk alle documenten en informatie meteen paraat. Kortom, een online coach werkt efficiënter, bespaart tijd en is een aantrekkelijk en goedkoper alternatief voor “offline” sessies. Ook uw cliënt is gebaat bij een online coach:

 • Geen wachtlijsten, de cliënt kan meteen bij u terecht.
 • Geen reistijden, maar wel de mogelijkheid tot kortere, maar meer frequentere gesprekken.
 • Lage drempel: de cliënt kan vanuit de eigen vertrouwde omgeving contact opnemen.
 • Schriftelijke communicatie zorgt ervoor dat de cliënt zich veilig voelt (hij of zij kan niet direct worden afgewezen). Bovendien dwingt het hem of haar om na te denken, helder te formuleren en reflecteren.
 • Een online coach sluit perfect aan bij de belevingswereld van jongeren, twintigers en dertigers, maar ook andere doelgroepen blijken gebaat bij een (aanvullend) online coaching traject.
 • Hulp op ieder gewenst moment: er kan altijd en overal contact worden gezocht met de coach.
 • Een goedkoper alternatief dan dure en tijdrovende face-to-face sessies.

Online coaching software

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden maar zou u Pluform graag een keer vrijblijvend willen uitproberen? Dat kan. Ontdek zelf de mogelijkheden door in te loggen op onze demo-omgeving voor professional of cliënt.

Voor een klein bedrag per maand kiest u een van de pakketten die het beste past bij uw wensen. Liever helemaal op maat laten maken? Vraag ons dan gerust naar de mogelijkheden! Voor vragen en opmerkingen belt u naar +31 (0)13 207 01 80 of stuurt u een e-mail naar servicedesk@pluform.com. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen. We staan voor u klaar!