E-coach

Heeft u er ooit aan gedacht een online cursus te gaan volgen, digitaal een behandelingstraject met een coach aan te gaan of via e-mail dagelijks contact te hebben met uw loopbaanbegeleider? Een aantal jaren geleden kon u zich dit misschien maar moeilijk voorstellen; tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruikt gemaakt van het internet om kennis op te doen, of zelfs psychologische hulp te krijgen. De technologie ontwikkelt zich in rap tempo, waardoor ook diverse branches er niet aan ontkomen om hier in mee te gaan. Steeds meer mensen zien dan ook het voordeel van een digitale e-coach: het bespaart (reis)tijd, het werkt drempelverlagend, u heeft 24/7 de mogelijkheid om in contact te komen met de professional én het vastleggen van uw persoonlijke gegevens middels e-coaching software maakt het een stuk eenvoudiger om uw eigen traject te volgen. Pluform richt zich op het ontwikkelen van veilige en professionele e-coaching software, ter ondersteuning van zowel e-coach als cliënt. Op deze pagina vertellen wij u er graag meer over!

De voordelen van professionele online coaching

Besteedt u als begeleider veel tijd aan het reizen van en naar uw cliënten? Of heeft u een drukke baan en vindt u het daarom lastig om ruimte te vinden voor een bezoek aan uw coach? Zonde. Pluform is van mening dat begeleiding binnen diverse branches een stuk efficiënter kan worden ingestoken: door middel van online coaching bespaart u namelijk niet alleen tijd, het levert tevens de volgende voordelen op:

  • Contact op ieder gewenst moment van de dag maakt adequate coaching mogelijk. Tijdens een face-to-face sessie wilt u als cliënt uiteraard zoveel mogelijk kunnen bespreken met uw begeleider. Echter: een behandelingstraject is geen momentopname maar een doorlopend proces. Dankzij e-coaching kunt u uw gedachten en/of ontwikkelingen direct delen en hoeft u niet te wachten tot het volgende contactmoment.
  • Digitale coaching is – in veel gevallen – een goedkoper alternatief voor face-to-face sessies. Uiteraard kan het contact met een e-coach ook een nuttige aanvulling zijn op het offline traject.
  • Zowel e-coach als cliënt krijgen reflectietijd. Uit onderzoek is gebleken dat schriftelijke communicatie bijdraagt aan het verhelderen van gedachten en gevoelens. Door te schrijven wordt er beter nagedacht en stilgestaan bij hetgeen er wordt besproken.
  • Online coaching verlaagt de drempel om meer open te kunnen zijn over gevoelens, gedachten of angsten. Men kan elkaar niet zien, waardoor een cliënt minder bezig is met sociaal wenselijk gedrag.

Pluform software brengt e-coach en cliënt bij elkaar

Het aangaan van een behandelingstraject is voor veel cliënten een spannende stap om te nemen. Eén van de belangrijkste factoren die bepalend zijn voor het al dan niet starten met een traject is tijd: hoe reageert mijn werkgever wanneer ik structureel verlof opneem en hoe past een wekelijks consult binnen mijn eigen planning? Pluform wilde graag bijdragen aan het verlagen van deze drempel, en is daarom op zoek gegaan naar een effectieve manier om e-coach en cliënt bij elkaar te brengen. Hierbij werd de kennis geraadpleegd van gedragswetenschappers, internetexperts en psychologen. Het resultaat? Een online platform dat optimale ondersteuning geeft aan zowel begeleider als cliënt. Een programma dat is voorzien van alle functies die nodig zijn om effectieve, persoonlijke online coaching mogelijk te maken:

  • Digitale dialoog: het gesprek tussen de begeleider en de cliënt staat centraal door alle communicatie gestructureerd weer te geven in één overzichtelijk venster. Interactie is mogelijk via e-mail en zelfs SMS.
  • Dankzij diverse opdrachten, oefeningen, filmpjes en interventies is het voor de e-coach mogelijk zelf een individueel ontwikkelingstraject voor de betreffende cliënt samen te stellen.
  • Persoonlijk dossier: alle interactie wordt geregistreerd en is voor zowel cliënt als begeleider te allen tijde in te zien, om zo het ontwikkelingstraject te kunnen volgen.
  • De privacy van gebruikers van de software behoort gewaarborgd te zijn. Toegang tot Pluform is daarom mogelijk middels een wachtwoord met SMS identificatie. Hierdoor werkt u veilig en betrouwbaar samen op één veilige plek, vanaf uw mobiele telefoon, desktop of iPad.

Pluform e-coach software gratis uitproberen? Dat kan!

Bent u coach, loopbaangeleider of werkt u in de (geestelijke)gezondheidszorg? De software van Pluform is gratis uit te proberen middels een gratis demo account! Bent u al overtuigd? Wij vinden het belangrijk dat u op uw gemak kennis kunt maken met online begeleiding en bieden onze software daarom de eerste dertig dagen gratis aan. Heeft u vragen? Mail naar servicedesk@pluform.com of neem telefonisch contact op via + 31 (0)13 207 01 80. We staan voor u klaar!