E-coaching software

Waar sommigen van ons nog les kregen van een docent die aantekeningen op een krijtbord maakte, maken scholieren anno nu steeds vaker gebruik van online tools om hun studie te volgen. Ook nemen we steeds vaker deel aan interactieve webinars. Deze manier van kennisoverdracht – denk aan een online college of workshop – maakt het mogelijk om vanuit elke gewenste plek deelnemers en organisatoren met elkaar in contact te brengen om met elkaar te kunnen discussiëren. Ook in de (geestelijke) gezondheidszorg wordt steeds meer gebruik gemaakt van online coaching. Dankzij online begeleiding krijgen zorgverleners de mogelijkheid om sneller met hun cliënten in contact te komen; reistijd is namelijk een van de grootste redenen die het maken van afspraken bemoeilijkt. Uit onderzoek is gebleken dat e-coaching werkt; als aanvulling op face-to-face communicatie, maar ook als volwaardig alternatief voor fysieke gesprekken. Professionele online coaching kan echter alléén plaatsvinden binnen een veilige, betrouwbare omgeving: maakt u daarom kennis met e-coaching software van Pluform!

De voordelen van professionele online coaching

Wie om zich heen kijkt, kan er niet omheen dat er vrijwel overal ter wereld gebruik wordt gemaakt van online communicatiemiddelen. In het internettijdperk van tegenwoordig worden interessante berichten direct gelezen en in no-time gedeeld via social media. Er wordt online gewinkeld en zelfs de overheid stapt over op online communicatie. Waarom? Omdat dankzij de tijdsbesparing die het oplevert, zowel de cliënt als begeleider de mogelijkheid krijgt om zelfs met drukke agenda’s direct met elkaar in contact te komen. De stap naar online coaching komt dan ook niet geheel onverwacht. Online begeleiding kan een goede bijdrage leveren aan professionele begeleiding binnen diverse branches. De voordelen van e-coaching:

  • Geen reistijden en wachttijden: u kunt op ieder moment van de dag contact opnemen met uw begeleider of cliënt. Dit maakt dat er adequaat gehandeld kan worden naar problemen of obstakels die op dat moment spelen.
  • Kostenbesparend: in tegenstelling tot face-to-fase sessies worden er geen reis- of verblijfskosten gemaakt.
  • Reflectietijd: wat een cliënt én begeleider de mogelijkheid geeft om na te denken over hetgeen dat hij of zij wil communiceren. Het schrijven van een e-mail of chatbericht maakt dat er sneller tot de kern van het verhaal gekomen kan worden.
  • De sociale anonimiteit van e-coaching werkt drempelverlagend: doordat beide partijen niet bezig hoeven te zijn met sociaal wenselijk gedrag, durft men zich meer open te stellen en dieper in te gaan op gevoelige cases.

Pluform platform: e-coaching software als basis voor optimale begeleiding

Professionele online coaching kan enkel plaatsvinden binnen een vertrouwde omgeving: een plaats waar coach en cliënt te allen tijde met elkaar in contact kunnen komen. E-training software maakt het voor de gebruiker aan de cliëntzijde mogelijk om op een veilige manier gevoelige informatie te registreren; de begeleider wordt dankzij een dergelijk platform ondersteund bij het opstellen van zijn of haar behandelingstrajecten. Pluform heeft als doel het proces tussen cliënt en professional zo optimaal mogelijk te ondersteunen, zodat het behandel- of leertraject zo effectief mogelijk verloopt. Daar is kennis voor nodig van experts uit diverse branches. Samen met gedragswetenschappers, psychologen en webontwikkelaars werd een online tool ontwikkeld met de volgende functionaliteiten:

  • De mogelijkheid om op ieder moment van de dag in contact te treden met de andere partij via e-mail, chat en SMS.
  • Middels een persoonlijk dossier wordt het gehele behandeltraject in kaart gebracht, wat de cliënt de mogelijkheid geeft zijn of haar eigen ontwikkeling te volgen.
  • Diverse leerprogramma’s en oefeningen kunnen op de persoonlijke situatie van de cliënt worden toegespitst en toegewezen.
  • Alle informatie wordt gebundeld op één plek, wat bijdraagt aan een effectief behandeltraject; zowel cliënt als gebruiker kan te allen tijde het dossier opvragen en inzien.

Kennis maken met Pluform? Neem contact op!

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden op het gebied van online coaching? Of wilt u zelf ervaren hoe e-coaching in zijn werk gaat? Dat kan! Pluform biedt u een gratis demo account aan, zodat u zelf op online ontdekkingstocht kunt gaan. Bent u loopbaanbegeleider of bent u een zelfstandig professional? De software van Pluform is tot 3 cliënten geheel kosteloos. Verwacht u meer personen te gaan begeleiden? Maak dan kennis met de diverse abonnementen die wij u aan kunnen bieden. Ontvangt u graag meer informatie, of heeft u opmerkingen over een van onze producten en/of diensten: neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt een bericht sturen naar het e-mailadres servicedesk@pluform.com of u kunt telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via het telefoonnummer + 31 (0)13 207 01 80. Wij helpen u graag!