Haal meer uit je coaching met een blended coachtraject

Pluform is geschikt  voor iedere vorm van begeleiding, of je nu diëtist bent, loopbaancoach of studentenbegeleider op een onderwijsinstelling. In deze blog gaan we verder in op de vraag hoe je een blended coachtraject vormgeeft. In zo’n traject combineer je face-to-facegesprekken met online begeleiding via Pluform. Lees ook de tips van onze experts in e-coaching Anne Ribbers en Esmeralda Korteweg.

Maak de combinatie

blended coachtrajectDe meeste coaches kiezen voor een blended coachtraject met Pluform omdat het contact met de cliënt dan frequenter is. Vrij eenvoudig kan tussen de face-to-facegesprekken in ook begeleiding plaatsvinden. Hoe frequenter het contact hoe makkelijker er kan worden aangesloten bij het natuurlijke leer- en ontwikkelproces van de cliënt.

Het resultaat van de cliënt telt

Maar hoe kun je de online begeleiding met Pluform dan succesvol integreren in jouw manier van coachen? Volgens e-coachingsexpert Anne Ribbers is het belangrijkste dat je er eerst zelf van overtuigd bent dat online coaching jouw begeleiding beter maakt. ,,Je moet je ervoor openstellen, erin geloven dat dit de beste manier van werken is. Heb niet zozeer de behoefte om met iemand te praten, heb de behoefte om iemand te helpen zich te ontwikkelen. Dat bereik je het beste met een continue dialoog.” Ribbers: ,,Ik ben net zo resultaatgericht als mijn cliënt om zijn of haar doel te behalen en dat maakt dat ik alles inzet om dat doel te bereiken. Ik hoef niet meer in online begeleiding met Pluform te geloven want ik zie gewoon dat het werkt.”

,,E-coaching werkt het beste als je het integreert in je aanpak en zelf in een continue flow kan en wil coachen”

e-coachexpert Anne Ribbers over het vormgeven van een blended coachtraject

Eigen invulling

Ieder coachtraject is weer anders. Flexibiliteit is belangrijk, daarom biedt de online tool Pluform alle mogelijkheid om de invulling af laten hangen van het type coachvraag van de cliënt.

“Bij de start van ieder coachtraject geef ik aan hoe we ongeveer gaan werken en wat de kanalen zijn die ik gebruik.”

e-coachexpert Anne Ribbers over de introductie van een blended coachtraject bij je cliënt

 

Cliënten kunnen dankzij Pluform de voordelen ervaren van online begeleiding zonder zelf nog voor een extra ‘dienst’ te moeten kiezen. Voor jou als coach geldt dat training en oefening je helpen om de integratie van Pluform in jouw praktijk  steeds beter onder de knie te krijgen.

Direct aan de slag

De meeste blended trajecten met Pluform beginnen met een face-to-face meeting, meestal de intake. Die staat in het teken van een kennismaking en een eerste exploratie van de coachvraag. Na deze meeting kan direct met online begeleiding worden gestart met bijvoorbeeld een reflectievraag op de intake of het opschrijven van de coachvraag.

“Jij bent de professional”, zegt Ribbers, “Jij zet de verschillende kanalen in aan de hand van de coachvraag. Sommige cliënten hebben meer behoefte aan een persoonlijk gesprek dan andere, ook daarom is flexibiliteit. Ervaren e-coach Esmeralda Korteweg laat de cliënten die kiezen voor face-to-facecoaching ook altijd online coaching uitproberen: “Door tussendoor online contact te hebben via Pluform gaat de drempel er voor de cliënt vanzelf af”

 Veilige omgeving

De face-to-face intake is meteen ook een goed moment om een account aan te maken in een beveiligde omgeving van Pluform. Cliënten die vragen hebben over het systeem kunnen die dan direct kunnen stellen. Maak meteen ook duidelijke afspraken over hoe snel een cliënt een reactie online kan verwachten.

Tip van ervaren e-coach Esmeralda Korteweg:
,,Maak voor jezelf een overzicht met al je coachees. In welke fase zitten zij, welke contacten zijn er geweest (video, whatsappen, bellen, dialoog of sms). Dankzij Pluform raak je het overzicht niet kwijt. Online coachen is een 24/7 werkwijze: snel, efficiënt en dichtbij. Zorg voor een korte reactietijd als de coachee contact zoekt.”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.