Online coaching

In onze digitale samenleving hebben we dankzij het internet toegang tot duizenden bronnen van informatie. Via social media kunnen we met de hele wereld communiceren en dankzij allerlei slimme toepassingen ziet het leven van nu er volstrekt anders uit dan 100 jaar geleden. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, en dat biedt kansen! In het onderwijs bijvoorbeeld kunnen allerlei digitale middelen worden ingezet om het leerproces van studenten te stimuleren en verbeteren. Ook in de zorg kan digitale ondersteuning een waardevolle aanvulling zijn aan het reguliere behandeltraject. Wij, Pluform, geloven in onze digitale samenleving en in de kracht van online coaching. Dankzij onze software kunt u in allerlei uiteenlopende branches meer mensen beter begeleiden. We vertellen u er graag meer over.

Digitale coaching: wat, hoe en waarom?

Digitale coaching, of online coaching, is een begeleidingstraject op afstand, mogelijk gemaakt door ICT-toepassingen zoals e-mail, Skype of WhatsApp. Zo’n online gesprek kan een zeer effectieve aanvulling zijn op “offline” begeleidingstrajecten in bijvoorbeeld het onderwijs, de gezondheidszorg en loopbaanbegeleiding. Feitelijk kan het voor iedere professional een toevoeging zijn. Wanneer coaching online plaatsvindt, biedt dat namelijk een aantal belangrijke voordelen:

 • Geen reistijd, wachttijd of vertragingen.
 • Contact wanneer u of het uw cliënt het beste uitkomt, vanuit zijn of haar vertrouwde omgeving.
 • Een zeer laagdrempelige manier om hulp te bieden en te vragen. Daarnaast geeft e-coaching meer gelegenheid tot openheid (gevoel van veiligheid).
 • Kortere sessies, maar hogere contactfrequenties passen perfect binnen de leefwijze van de huidige generatie.
 • Omdat de coach bijna altijd en overal online kan worden benaderd krijgt de cliënt het gevoel dat de coach ieder gewenst moment hulp kan bieden.
 • Betaalbaar alternatief voor dure face-to-face sessies (voor zowel professional als cliënt).
 • De mogelijkheid om snel en effectief een dossier op te bouwen en in te zien (voor zowel professional als cliënt).

Online coachen: wie is erbij gebaat?

Digitale coaching is geschikt voor iedereen die een snel, intensief en laagdrempelig contact vanuit de eigen omgeving prefereert. Bovendien voelen veel mensen zich prettig bij schriftelijke communicatie: iemand kan langer nadenken over hoe hij of zij iets wil formuleren en kan bovendien niet direct beoordeeld worden. Dat geeft een veilig gevoel.

Met online coachen kan je als coach een traject op maat aanbieden. Het online coachen sluit perfect aan bij de belevingswereld van studenten en de doelgroep twintigers en dertigers. Zij geven vaak de voorkeur aan kortere, maar frequentere sessies op momenten die hen uitkomt. Maar e-coaching kan ook bij andere doelgroepen goed aansluiten die bijvoorbeeld op zoek zijn naar intensiever contact. Een coaching traject is immers altijd een persoonlijke aangelegenheid. Online coaching kan daarbij leidend zijn, of een aanvulling op een regulier traject.

De software van Pluform: een effectief alternatief voor face-to-face coaching

Een online relatie, is dat wel net zo effectief als een offline sessie? En is online coachen dan wel een volwaardig alternatief voor face-to-face coaching? Het is een vraag die bij veel professionals én cliënten leeft. Pluform gelooft in de kracht van online coachen en heeft daarom een platform ontwikkeld waarbij de persoonlijke communicatie tussen professional en cliënt gewaarborgd wordt. Veilig, effectief en gebruiksvriendelijke: dat is het uitgangspunt. De online coaching software die Pluform biedt is dan ook ontstaan uit een samenwerking tussen webbouwers, internetspecialisten én gedragswetenschappers. Daarbij is onze software gebaseerd op onderzoek en praktijkervaring van psychologen, die een uniek gedragsmodel en een methodiek ontwikkelden op het gebied van online begeleiding. De Pluform software sluit daarom perfect aan bij de manier waarop mensen leren en zich ontwikkelen, en is daarmee in veel gevallen een volwaardig alternatief voor – en altijd een goede aanvulling op – face-to-face coaching!

Functionaliteiten van Pluform software

Een aantal mogelijkheden en functionaliteiten die Pluform software biedt:

 • Persoonlijk, interactief contact met aantrekkelijk vormgegeven berichten, automatische notificaties, interventie koppeling en de mogelijkheid tot het toevoegen van multi-media bijlagen.
 • Per cliënt kunnen oefeningen en opdrachten op maat worden toegevoegd.
 • Bibliotheek functionaliteit waarin alle informatie en documenten kunnen worden opgeslagen.
 • SMS-functie voor extra ondersteuning.
 • Mogelijkheid tot het creëren van eigen leermodules voor de best mogelijke persoonlijke begeleiding.
 • Dit alles in een geheel beveiligde omgeving die zowel via desktop als mobile devices 24/7 – dus altijd en overal – beschikbaar is!

Probeer Pluform nu gratis uit!

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van onze online coaching software? U kunt Pluform tot 3 cliënten geheel gratis gebruiken! Probeer de demo uit om alle functionaliteiten te bekijken en rond te kijken in Pluform. Overtuigd? Kies dan daarna een pakket wat bij uw wensen past. Heeft u nog vragen of opmerkingen? Stel ze gerust. Vul het contactformulier of bel (tel.: +31 (0)13 207 01 80) of mail (servicedesk@pluform.com) onze klantenservice! We staan voor u klaar.