Online counseling software

Bekwame professionele counselors maken dagelijks het positieve verschil in de levens van vele mensen. Dat kan op het gebied van gezondheidszorg zijn, maar ook in het onderwijs en andere omgevingen waar coach en cliënt samenkomen. Waar coaching sessies eerst voornamelijk face-to-face plaatsvonden, zien we tegenwoordig een verschuiving naar online counseling. Volgens ons, Pluform, een positieve ontwikkeling, die wij graag willen ondersteunen. Immers biedt een digitale omgeving veel mogelijkheden voor beide partijen. Met onze online counseling software spelen wij hier op in. Voor wie is deze software? Wat zijn de voordelen en hoe werkt het? U leest er op deze pagina alles over!

Betere begeleiding in een professionele omgeving

Online counseling kan bijdragen aan een betere begeleiding in diverse branches. In het onderwijs en bij loopbaanbegeleiding sluit online begeleiding beter aan bij de belevingswereld van jongeren. In de (geestelijke) gezondheidszorg kan een e-platform het gevoel van een veilige omgeving creëren voor de cliënt, die vanuit zijn of haar vertrouwde omgeving hulp kan zoeken. Er kan snel en eenvoudig een dossier worden opgebouwd, waardoor de persoonlijke ontwikkeling ook voor de cliënt goed inzichtelijk is. Online coachen is in de meeste gevallen een volwaardig alternatief of in ieder geval een sterke aanvulling op een coaching traject:

  • Geen wachtlijsten.
  • Geen reistijden: overal en 24/7 mogelijkheid tot adequate coaching.
  • Mogelijkheid tot kortere, maar meer frequente sessies.
  • Kostenbesparend t.o.v. reguliere sessies: geen reiskosten, verblijfkosten, en tijdbesparend.
  • Gevoel van veiligheid en laagdrempelige manier om contact/hulp te zoeken en vragen.

Uiteraard vindt de online counseling in een zeer goed beveiligde omgeving die bereikbaar is op zowel desktop, laptop, tablet als mobiel.

Online counseling gebaseerd op jarenlang academisch onderzoek

Het Pluform platform werd ontwikkeld in samenwerking met o.a. internetexperts, psychologen en gedragswetenschappers. Onze software is dan ook gemaakt aan de hand van inzichten van professionals en unieke, bewezen gedragsmodellen. Pluform counseling software ondersteunt en versnelt gedragsveranderingen doordat het perfect aansluit op de manier waarop mensen leren en ontwikkelen. Daarbij staat de gebruiker altijd centraal, maar wordt de behandelaar ook maximaal ondersteund. Bovendien kan, dankzij de uitgebreide functionaliteiten, een zeer persoonlijk behandeltraject worden gestart.

Een greep uit de functionaliteiten:

  • De mogelijkheid tot geschreven gespreksberichten en binnenkort ook video-gesprekken op individuele basis of juist in groepsverband.
  • Een sms-functie voor extra en directe ondersteuning van de cliënt.
  • Alles op 1 plek: behandeltraject en persoonlijk dossier snel & overzichtelijk bij de hand.
  • Persoonlijke leerprogramma’s: informatie en oefeningen die toegespitst en toegewezen kunnen worden aan individuele cliënten.
  • Bibliotheek functionaliteit: alle informatie gebundeld. Cliënt kan zich op eigen initiatief verder verdiepen in materie.

Pluform gratis uitproberen? Dat kan!

De mogelijkheden van online counseling zelf ervaren? Dat kan! Pluform biedt u een gratis demo account waarbij het platform zelf kunt ontdekken, zowel vanuit het oogpunt van de coach als vanuit het oogpunt van de cliënt. Bovendien is onze software tot 3 cliënten altijd geheel kosteloos. Wilt u uitbreiden? Tegen een klein bedrag per maand kunt u meer mensen begeleiden en heeft u toegang tot uitgebreide functionaliteiten. Meer weten? Mail vrijblijvend naar servicedesk@pluform.com of neem telefonisch contact op via het telefoonnummer + 21 (0)13 207 01 80. We staan u graag te woord!