Heeft “online” toegevoegde waarde voor traditionele coaching en begeleiding?

Heeft “online” toegevoegde waarde voor traditionele coaching en begeleiding?

Blog door Anne Ribbers

Toen ik voor het eerst nadacht om de optie online toe te voegen aan mijn praktijk, was ook ik erg sceptisch. Mijn kijk op online was: “we houden een paar gesprekken via Skype of schrijven een paar emails”. Ik zag niet in hoe ik mijn cliënten effectief kon begeleiden zonder in dezelfde ruimte te zijn als de cliënt en zonder dat ik toegang had tot de non-verbale communicatie. Zoals met veel nieuwe dingen zag ik niet direct de voordelen. Dit is de reden dat ik graag mijn ervaring met jullie deel en welke voordelen online te bieden heeft.

E-coaching en e-begeleiding

In de hedendaagse digitale wereld biedt technologie veel mogelijkheden voor online communicatie. Online communicatie kan zowel synchroon als asynchroon plaatsvinden. In mijn diepgaande ontdekkingstocht naar online heb ik geleerd dat online communicatie geïntegreerd in traditionele coaching en begeleiding verschillende voordelen te bieden heeft in het ontwikkelproces van mijn cliënten.

Leren en ontwikkelen in de dagelijkse context

Uit onderzoek blijkt o.a. dat duurzame resultaten behaald worden door leren en ontwikkelingsinspanningen zoveel mogelijk in te bedden in het dagelijks leven van de cliënt. Tijdens e-coaching heb ik ervaren dat het proces tijd- en plaats onafhankelijk wordt en dat de coaching makkelijk toegankelijk is bijvoorbeeld vanaf de werkplek. Het online begeleidingsproces heeft ook het voordeel dat de contactfrequentie en betrokkenheid toenemen. Hierdoor blijft het ontwikkeldoel in beweging en actief aanwezig in de dagelijkse context. Aansluiten bij de dagelijkse omstandigheden en behoeften van de cliënt heeft een positief effect op het coaching proces.

Online toevoegen betekent het gebruik van technologie, web tools en internet in de dagelijkse coaching. Dit vraagt om nieuwe vaardigheden, maar ook een nieuwe attitude van de coach; het proces wordt continu en de dynamiek verandert in zowel het proces als in de coaching- of begeleidingsrelatie.

Drie basis pijlers van e-coaching en e-begeleiding

Wanneer je iemand vraagt waarom ze ervoor zouden kiezen hun coachingspraktijk uit te breiden met online, dan krijg je vaak een antwoord dat betrekking heeft op meer flexibiliteit en kosten besparing. Dit kunnen inderdaad voordelen zijn van online; er zijn echter nog andere elementen die een significant voordeel opleveren. Samen met Alexander Waringa (ook een psycholoog) heb ik jaren intensief onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Hieruit hebben wij o.a. drie pijlers van e-coaching en e-begeleiding geïdentificeerd. De drie fundamentele elementen zijn:

  1. Asynchroniciteit
  2. Sociale anonimiteit
  3. De kracht van het schrijven

Asynchroniciteit

Asynchrone communicatie (niet gelijktijdige communicatie) toevoegen aan coaching en begeleiding creëert een tijd- en plaats onafhankelijk proces waardoor de cliënt aan zijn ontwikkeling kan werken waar en wanneer hem het beste uitkomt. Het proces kan opgedeeld worden in een aantal contact momenten per week, waardoor een continu proces ontstaat, met een continue flow van opdrachten, reflectie en feedback momenten. Het toevoegen van asynchrone communicatie resulteert erin dat mijn cliënten gedurende de dag, de avond of in het weekend aan hun ontwikkeling werken.

Sociale anonimiteit

Cliënten werken aan hun ontwikkeling in hun eigen vertrouwde omgeving, hierdoor worden zij niet getriggerd sociaal wenselijk gedrag te vertonen. Door de sociale anonimiteit zijn mijn cliënten in staat zich vrijer en meer open uit te drukken, wat het ontwikkelproces stimuleert.

De kracht van het schrijven

Uit wetenschappelijk onderzoek van James Pennebaker is gebleken dat schrijven een effect heeft op bestaande cognities en emoties. De voordelen van schrijven zijn grondig onderzocht door Pennebaker en zijn team. Jezelf uitdrukken in geschreven tekst structureert gedachten, biedt inzicht in emoties en stimuleert het reflecterend vermogen. Bovendien zorgt de asynchroniciteit die ontstaat door schrijven voor een hogere contactfrequentie waardoor in kleine stapjes gewerkt kan worden. Mijn cliënten pakken het schrijven heel natuurlijk op. Ik krijg ook vaak terug gekoppeld dat cliënten het prettig vinden dat ze hun reflecties terug kunnen lezen wanneer ze daar behoefte aan hebben.

In deze korte video bespreken Alexander en ik de hierboven genoemde elementen met een aantal praktische voorbeelden. Benieuwd? Bekijk dan op deze video:

Kijk eens op deze site voor ervaringen van cliënten over hun e-coach ervaring: www.ecoachpro.nl

Plaats een reactie