Symposium ‘Online begeleiding in het onderwijs’

Hoe bereik je nog betere resultaten door studenten ook online te begeleiden? Hoe neem je online begeleiding op in het curriculum? Dat waren enkele van de vragen die afgelopen vrijdag, 19 februari, tijdens het Symposium ‘Online begeleiding in het onderwijs’ beantwoord werden. Het symposium, georganiseerd voor onderwijsprofessionals vond plaats bij Hogeschool Saxion. Hieronder enkele highlights van de inspiratiesessies:

Online stagebegeleiding‘ – Pieter van Langen / Pieter de Wit van de Hogeschool van Amsterdam

Om de stagebegeleiding van onze bachelor opleiding “Aviation” sterk te verbeteren zijn we aan de slag gegaan met het online begeleiden van onze studenten. De eerste ervaringen zijn dat de contact frequentie en kwaliteit van het studentencontact is toegenomen.

Online begeleiding als onderwerp binnen de studie‘ – Marie-Louise Rickhoff van Saxion Hogeschool

Voor HR- professionals is aandacht voor de invloed van technologie op werk essentieel en daarbinnen zal online begeleiding steeds meer toegepast gaan worden als begeleidingsvorm. Binnen de Academie Mens en Arbeid Saxion (Opleidingen Human Resource Management en Toegepaste Psychologie) is een lespakket E-coaching voor online begeleiding ontwikkeld om studenten voor te bereiden op aanvullende online-competenties.

E-coaching als één van de ankerpunten van de minor Begeleidingskunde‘ – Harrie Houtbeckers en Jeroen Wouters  van de Hogeschool van Rotterdam

Sinds 2 jaar is e-coaching vanuit het model van Ribbers/Waringa een kernonderdeel van de minor Begeleidingskunde van de Hogeschool Rotterdam. Studenten worden getraind in e-coaching door met elkaar te oefenen in de dubbele rol van coach en coachee en te onderzoeken/ervaren wat de meerwaarde van e-coaching voor hen is.

Online begeleiding bij het Studie- en Loopbaancentrum van ROC Midden Nederland‘ – Lilian Zuiderwijk van ROC MN

Aangezien de studenten van het ROC MN steeds meer online actief zijn, is er de behoefte ontstaan om online tools in te gaan zetten om de begeleiding beter aan te laten sluiten bij de belevingswereld van de studenten.

Beter online begeleiden met behulp van breinkennis‘ – Margo van Lieshout van AO Consult

Veel kennis over ons brein is nieuw en verder onderzoek is nodig. Toch kunnen huidige inzichten, zeker als het gaat over de opbouw en maakbaarheid van het brein, al wel gebruikt worden binnen het (online) begeleiden van leerlingen en medewerkers.

Ben jij een onderwijsprofessional en wil je meer weten over hoe online begeleiding te implementeren? Neem dan contact met ons op via  013 – 2070180 voor meer informatie! 

Pluform: personal online development

Plaats een reactie