Past ‘online’ wel bij jouw manier van coachen?

Er zijn duidelijke verschillen tussen de reguliere vorm van ‘offline’ coaching en vormen van online coaching. Veel coaches vragen zich terecht af of deze nieuwe vorm van coachen, waarbij contact niet meer slechts face-to-face verloopt, wel voor hen is weggelegd. Samen met onze e-coachingsexpert Anne Ribbers laten we je graag zien hoe en waarom dankzij Pluform e-coaching in iedere praktijk toepasbaar is en wat de voordelen zijn.

Voor iedereen

Anne Ribbers is onder meer co-founder van eCoachPro en Pluform, auteur van de e-coachingsmethodiek  van eCoachPro en ze is vooral ervaringsdeskundige als e-coach. ,,Uit de praktijk weet ik dat vragen binnen loopbaanbegeleiding, leiderschapsontwikkeling, employability en mobility zich goed lenen voor e-coaching. Maar ook vragen binnen de hulpverlening zijn hier prima geschikt voor”, zegt Ribbers.

Of je nu diëtist bent, je specialiseert in persoonlijke- of loopbaancoaching, of stagebegeleider bent op een onderwijsinstelling. Online begeleiding is geschikt voor ieder type coaching omdat je er je eigen invulling aan kunt blijven geven.

E-coachingsexpert Anne Ribbers:
,,Je verandert niet zozeer wat je doet, maar je verandert hoe je het doet.”

 

Stap voor stap

Je kunt zelf bepalen hoe je de online begeleiding in je praktijk introduceert. Anne Ribbers: ,,Je zou ermee kunnen beginnen om je huidige face-to-face coaching online te gaan ondersteunen met Pluform. Na verloop van tijd kun je volledig als online coach aan de slag gaan en de coachdialoog grotendeels online gaan voeren. Het is dus niet vereist dat je direct een deel van het primaire coachingsproces online gaat voeren om baat te hebben bij de inzet van de online coachingtool.

Anne Ribbers:
,,Begin eerst eens met het gebruiken van Pluform als online communicatiemiddel en ga pas daarna het primaire coachingsproces digitaal voeren.”

Maak het jezelf gemakkelijk met Pluform

Veel coaches hebben naast face-to-facecontact ook mailverkeer met hun cliënten. Het terugpakken op oude conversaties, zoeken van e-mails en beantwoorden ervan kost veel tijd en zorgt voor onnodig veel rompslomp. Het gebruik van de online coachingtool Pluform, waarin alle gegevens van een cliënt duidelijk gegroepeerd staan en huiswerkopdrachten kunnen worden beheerd, maakt het werk van coaches een stuk gemakkelijker en effectiever. Bovendien is er nog een ander voordeel van Pluform ten opzichte van e-mailcommunicatie, dat vindt namelijk in de vaak onbeveiligde cloud plaats. Pluform functioneert juist in een volledig beveiligde omgeving.

Pas je Pluform al toe in je praktijk? Dan is het natuurlijk een mooie vervolgstap om via deze online tool ook interventies en huiswerkopdrachten te maken voor je cliënten. Hier kun je zien hoe je dat kunt doen:

 

 

 

Plaats een reactie