Versterk loopbaanbegeleiding met Pluform
Bied onderscheidende begeleiding door de ontwikkeling van jouw cliënten of werknemers te versnellen en samen hun doel te bereiken. Met Pluform, jouw online cliëntvolg- en begeleidingssysteem, ondersteun je professionele groei nog effectiever!
Klik op ‘probeer gratis uit’ om je aan te melden voor een proefaccount.
“Pluform werkt prettig en overzichtelijk en waarborgt de vertrouwelijkheid van alle trajecten. Zo kunnen onze counselors, naast telefonisch en face-to-face, ook online veilig met cliënten werken aan onze missie: werkend Nederland mentaal vitaal houden.”
Ik vind e-coaching een prettige vorm van coaching en zeker met een systeem als Pluform goed in te richten en vorm te geven.”
“Pluform maakt online coaching niet alleen mogelijk, maar ook leuk.”
“Zeer gebruikersvriendelijk, veel digitale toepassingsmogelijkheden, direct zicht op de status van je bericht. Daarom maak ik graag gebruik van Pluform als beveiligd platform voor mijn e-coaching. Een methode die ik sowieso als waardevolle aanvulling ervaar op mijn coachgesprekken. “
Functies die jouw clienten willen
Pluform maakt het mogelijk om met cliënten te communiceren via de dialoog, opdrachten te geven, documenten te delen of een videogesprek te voeren.
Dialoog: persoonlijk interactief contact
Bibliotheek: alles samen op 1 plek
Videogesprekken: beeldbellen met cliënten





Ondersteun professionele groei met Pluform
Uitstekend te implementeren binnen loopbaanbegeleiding, geen extra software nodig.
Online coaching en loopbaanvragen
Binnen de loopbaanbegeleiding wordt online coaching steeds vaker ingezet. Voor veel coaches is dit echter nieuw. Hoe past e-coaching bij loopbaanvragen? We vroegen daarom aan Anne Ribbers, expert in online coaching, de onderstaande vragen te beantwoorden.
Kun je iets in zijn algemeenheid zeggen over de geschiktheid van e-coaching voor type coachvragen? Bijvoorbeeld assertiviteit, loopbaan en mediation.
Uit de praktijk weet ik dat vragen binnen loopbaanbegeleiding, leiderschapsontwikkeling, vragen binnen employability, mobility zich goed voor e-coaching lenen. Maar ook vragen binnen de hulpverlening zijn hier zeer geschikt voor. Je verandert namelijk niet zozeer wat je doet, maar je verandert hoe je het doet. En dat ‘hoe’ gaat heel erg over dichter bij een cliënt zijn, wat zich leent zich voor heel veel onderwerpen.
Enkele onderwerpen waar ik zelf bijvoorbeeld e-coaching voor inzet, zijn persoonlijke effectiviteit, leiderschap, communiceren, assertiviteit, zelfvertrouwen en stressmanagement. Online coaching is dus zeer breed inzetbaar.


Kan online coaching ook worden ingezet bij algemenere loopbaanvragen?
In loopbaanvragen gaat het heel erg over wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Essentiële vragen. Dat zijn vragen die uitnodigen tot reflectie, dat zijn vragen die gaan over inzicht krijgen en over op onderzoek uitgaan. Gesprekken voeren met mensen om je heen, vragenlijsten invullen.
Dit leent zich heel mooi voor een e-coaching traject, want uiteindelijk wil je iemand activeren om te gaan onderzoeken. Dat is ook gedrag; iemand activeren om te gaan onderzoeken wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik. Ook daar geldt dat hoe frequenter je met die vraag bezig bent en hoe meer jij als coach stimuleert tot reflectievragen en inzicht, hoe meer er gedeeld wordt onderling en hoe meer jij als coach daar feedback op kan geven. Dit heeft een positieve impact op de effectiviteit van het het coachtraject. Juist in dit soort processen is continuïteit in het reflectie- en onderzoeksproces zo waardevol.
Nu heb jij als begeleider de kans om tussendoor aangehaakt te blijven!
Anne Ribbers is (e)-coach, trainer en van huis uit psycholoog. Coaching is altijd een onderdeel van haar werkzaamheden geweest. In 2008 raakte ze gefascineerd in het onderwerp e-coaching. Eind 2012 verscheen mede van haar hand het succesvolle handboek ‘E-coaching: direct aan de slag met Het Nieuwe Coachen’.
