Versterk loopbaanbegeleiding met Pluform

Bied onderscheidende begeleiding door de ontwikkeling van jouw cliënten of werknemers te versnellen en samen hun doel te bereiken. Met Pluform, jouw online cliëntvolg- en begeleidingssysteem, ondersteun je professionele groei nog effectiever! 

Verhoog het rendement van begeleidingstrajecten door frequenter en intensiever contact
Gebruiksvriendelijk, geen hoge kosten en direct beschikbaar
Bied als begeleider een persoonlijk traject aan met inzichtelijke resultaten door middel van de online dialoog en cliëntdossierfunctionaliteiten

Klik op ‘probeer gratis uit’ om je aan te melden voor een proefaccount.

Probeer gratis uitMeer informatie

Functies die jouw clienten willen

Pluform maakt het mogelijk om met cliënten te communiceren via de dialoog, opdrachten te geven, documenten te delen of een videogesprek te voeren.

Dialoog: persoonlijk interactief contact

Cliëntdossier: Alle informatie over de voortgang van jouw cliënten overzichtelijk op één plek
Interventies: opdrachten op maat

Bibliotheek: alles samen op 1 plek

Videogesprekken: beeldbellen met cliënten

Persoonlijk: eigen logo en slogan
SMS: voor extra impact
In Pluform maak je je eigen interventies en modules, toegespitst op de persoonlijke behoeften van jouw cliënten
Voer de begeleidingsdialoog met jouw cliënt online en beveiligd
In jouw persoonlijke mediabibliotheek zet je jouw documenten, afbeeldingen en video's.
Begin een videogesprek met jouw cliënt, veilig en gemakkelijk in de online omgeving van Pluform
Naast de 1-op-1 dialoog kun je in Pluform groepsdiscussies voeren. Ga in gesprek met meerdere cliënten of coaches tegelijk!

Ondersteun professionele groei met Pluform

Uitstekend te implementeren binnen loopbaanbegeleiding, geen extra software nodig.

Start nu gratisVraag een offerte aan

Online coaching en loopbaanvragen

Binnen de loopbaanbegeleiding wordt online coaching steeds vaker ingezet. Voor veel coaches is dit echter nieuw. Hoe past e-coaching bij loopbaanvragen? We vroegen daarom aan Anne Ribbers, expert in online coaching, de onderstaande vragen te beantwoorden.

Kun je iets in zijn algemeenheid zeggen over de geschiktheid van e-coaching voor type coachvragen? Bijvoorbeeld assertiviteit, loopbaan en mediation.

Uit de praktijk weet ik dat vragen binnen loopbaanbegeleiding, leiderschapsontwikkeling, vragen binnen employability, mobility zich goed voor e-coaching lenen. Maar ook vragen binnen de hulpverlening zijn hier zeer geschikt voor. Je verandert namelijk niet zozeer wat je doet, maar je verandert hoe je het doet. En dat ‘hoe’ gaat heel erg over dichter bij een cliënt zijn, wat zich leent zich voor heel veel onderwerpen.

Enkele onderwerpen waar ik zelf bijvoorbeeld e-coaching voor inzet, zijn persoonlijke effectiviteit, leiderschap, communiceren, assertiviteit, zelfvertrouwen en stressmanagement. Online coaching is dus zeer breed inzetbaar.

Kan online coaching ook worden ingezet bij algemenere loopbaanvragen?

In loopbaanvragen gaat het heel erg over wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Essentiële vragen. Dat zijn vragen die uitnodigen tot reflectie, dat zijn vragen die gaan over inzicht krijgen en over op onderzoek uitgaan. Gesprekken voeren met mensen om je heen, vragenlijsten invullen.

Dit leent zich heel mooi voor een e-coaching traject, want uiteindelijk wil je iemand activeren om te gaan onderzoeken. Dat is ook gedrag; iemand activeren om te gaan onderzoeken wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik. Ook daar geldt dat hoe frequenter je met die vraag bezig bent en hoe meer jij als coach stimuleert tot reflectievragen en inzicht, hoe meer er gedeeld wordt onderling en hoe meer jij als coach daar feedback op kan geven. Dit heeft een positieve impact op de effectiviteit van het het coachtraject. Juist in dit soort processen is continuïteit in het reflectie- en onderzoeksproces zo waardevol.

Nu heb jij als begeleider de kans om tussendoor aangehaakt te blijven!

Anne Ribbers is (e)-coach, trainer en van huis uit psycholoog. Coaching is altijd een onderdeel van haar werkzaamheden geweest. In 2008 raakte ze gefascineerd in het onderwerp e-coaching. Eind 2012 verscheen mede van haar hand het succesvolle handboek ‘E-coaching: direct aan de slag met Het Nieuwe Coachen’.