Vragen over online coaching

‘Kun je iets in zijn algemeenheid zeggen over de geschiktheid van e-coaching voor type coachvragen?’

‘Kan online coaching ook worden ingezet bij algemenere loopbaanvragen?’

Dit waren enkele van de gestelde vragen tijdens het webinar dat Pluform in samenwerking met het Tijdschrift voor Coaching organiseerde over het effectief vormgeven van online begeleiding binnen een coachtraject. Spreker en expert op dit gebied, Anne Ribbers, beantwoordde de vragen.

Kun je iets in zijn algemeenheid zeggen over de geschiktheid van e-coaching voor type coachvragen? Bijvoorbeeld assertiviteit, loopbaan en mediation.

Uit de praktijk weet ik dat vragen binnen loopbaanbegeleiding, leiderschapsontwikkeling, vragen binnen employability, mobility zich goed voor e-coaching lenen. Maar ook vragen binnen de hulpverlening zijn hier zeer geschikt voor. Je verandert namelijk niet zozeer wat je doet, maar je verandert hoe je het doet. En dat ‘hoe’ gaat heel erg over dichter bij een cliënt zijn, wat zich leent zich voor heel veel onderwerpen. Enkele onderwerpen waar ik zelf bijvoorbeeld e-coaching voor inzet, zijn persoonlijke effectiviteit, leiderschap, communiceren, assertiviteit, zelfvertrouwen en stressmanagement. Online coaching is dus zeer breed inzetbaar.

Kan online coaching ook worden ingezet bij algemenere loopbaanvragen?

In loopbaanvragen gaat het heel erg over wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Essentiële vragen. Dat zijn vragen die uitnodigen tot reflectie, dat zijn vragen die gaan over inzicht krijgen en over op onderzoek uitgaan. Gesprekken voeren met mensen om je heen, vragenlijsten invullen. Dit leent zich heel mooi voor een e-coaching traject, want uiteindelijk wil je iemand activeren om te gaan onderzoeken. Dat is ook gedrag; iemand activeren om te gaan onderzoeken wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik. Ook daar geldt dat hoe frequenter je met die vraag bezig bent en hoe meer jij als coach stimuleert tot reflectievragen en inzicht, hoe meer er gedeeld wordt onderling en hoe meer jij als coach daar feedback op kan geven. Dit heeft een positieve impact op de effectiviteit van het het coachtraject. Juist in dit soort processen is continuïteit in het reflectie- en onderzoeksproces zo waardevol.  Nu heb jij als begeleider de kans om tussendoor aangehaakt te blijven.

Wil jij zelf aan de slag met online coaching?

Maak nu jouw GRATIS Pluform account aan waarin je tot 3 cliënten gratis kunt begeleiden.

Anne Ribbers

Anne Ribbers is (e)-coach, trainer en van huis uit psycholoog. Coaching is altijd een onderdeel van haar werkzaamheden geweest. In 2008 raakte ze gefascineerd in het onderwerp e-coaching. Eind 2012 verscheen mede van haar hand het succesvolle handboek ‘E-coaching: direct aan de slag met Het Nieuwe Coachen’.

Plaats een reactie