Zo excelleren high potentials zonder waardeloos investeren

Zo excelleren high potentials zonder waardeloos investeren

Professionele ontwikkeling staat gelukkig steeds hoger op de agenda van organisaties. Wie investeert in zijn personeel verdient dat uiteindelijk ook weer terug, is steeds meer de overtuiging. Bovendien is de ‘war on talent’ in volle gang. Hoe behoud je de high potentials voor je organisatie én zorg je ervoor dat ze excelleren? Het aanbieden van programma’s voor leiderschapsontwikkeling en managementtrainingen is dan een van de opties. Maar dat is vaak wel kostbaar en tijdrovend. Het resultaat moet dan op z’n minst duurzaam en optimaal zijn. En dat is het dus helaas vaak niet. Deelnemers aan dit type programma hebben meestal weinig tijd, ervaren een hoge werkdruk en worstelen met de balans tussen werk en privé. Er zijn inmiddels verschillende onderzoeken die laten zien dat door die omstandigheden de zogenoemde transfer van managementtrainingen laag is.

Wereldwijd

Het staat in schril contrast met de resultaten van ander onderzoek, bijvoorbeeld dat van Technavio. Daaruit blijkt dat de markt voor soft-skilltraining tot 2020 met 10% per jaar zal groeien (omzet 2015: 15 miljard dollar). Ook de coachingsmarkt blijft groeien volgens de Internationale Coach Federatie (ICF). Tussen 2011 en 2015 is die markt met 6% gegroeid. Volgens de 2016 ICF Global Coaching Study zijn de totale inkomsten van aan coaching gerelateerde diensten 2,4 miljard dollar wereldwijd.

Beter alternatief

Als er zulke bedragen in omgaan en het nieuw aangeleerde gedrag zo weinig beklijft, dan is het logisch dat organisaties toch weer kritischer gaan kijken naar waar ze hun geld aan uitgeven. Moet het dan nog wel worden besteed aan die meest gangbare trainingen? Nee natuurlijk. Dankzij het internet is er een veel beter alternatief.

Online coaching op de werkplek zelf is de oplossing. Niet alleen omdat het onafhankelijk is van plaats en tijd, maar ook omdat het flexibel is en precies op maat gemaakt kan worden. De ontwikkelbehoefte per individu verschilt. Een ‘one size fits all’ ontwikkelingsmodel past uiteindelijk niemand, maar dankzij online coachingstools als Pluform wordt het inspelen op die persoonlijke behoefte juist heel eenvoudig. Logisch dat de resultaten van recente studies juist wel positief zijn over het duurzame resultaat van online leiderschapsontwikkeling.

Lees ook ons artikel in het tijdschrift voor Positieve Psychologie.

Blijf op de hoogte en volg ons ook op Facebook: @Pluform.com en op Twitter: @Pluform

Plaats een reactie