Zo sla jij je fris en fruitig door Blue Monday

De term Blue Monday heb je vast al eens gehoord. Hij is in het leven geroepen door de psycholoog Cliff Arnall voor de meest deprimerende dag van het jaar: de derde maandag in januari. Buiten is het grauw en grijs, van je goede voornemens voor 2018 is misschien nog niet zoveel terecht gekomen en het is ook nog eens de eerste dag van een nieuwe werkweek. Alle reden om je deze maandag wat sipper te voelen. En dat is ok! Als het maar niet te lang duurt!

Blue MondayNiet alleen je cliënten en studenten kunnen een baaldag of een dipje hebben. Jij als coach of begeleider hebt dat natuurlijk ook weleens. Met deze tips sla je je fris en fruitig door de dag!

Tip 1: You’re the best

Geef extra veel oprechte complimentjes aan de mensen die je vandaag tegenkomt, zowel on- als offline. Als je de goede dingen van een ander benoemt, dan krijg je zelf ook een positieve boost.

Tip 2: Count your blessings

Tel je zegeningen. In Pluform kun je eenvoudig een interventie maken voor al je cliënten en alle studenten die je via de online omgeving begeleidt. Daarmee kun je ze de opdracht geeft om voor zichzelf op te schrijven waar ze dankbaar voor zijn. Dat kun je natuurlijk voor jezelf ook doen!

Tip 3: Just do it

Bedenk iets dat je leuk vindt om te doen en doe het! Houd je van een wandeling? Gun jezelf die pauze en loopt er even uit. Houd je van lezen? Je kunt jezelf best even een half uurtje vrij plannen om verder te gaan in dat mooie boek. Gewoon doen waar je blij van wordt dus!

Happy Blue Monday!

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.